Είμαι στη σελίδα: ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

alt alt alt
alt alt alt
alt alt

alt

Νέος 3 μηνος κύκλος μαθημάτων


Φεβρουάριος - Απρίλιος 2019κάθε Δευτέρα (έναρξη 4/2)17:00 - 19:15

Κοινωνικό Θέατρο – Τεχνικές &Εφαρμογές για Επαγγελματίες


Το Κοινωνικό Θέατρο είναι ένα διαδεδομένο είδος εφαρμοσμένου θεάτρου και χρησιμοποιείται εδώ και δεκαετίες από επαγγελματίες ανά τον κόσμο που δουλεύουν με ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, αλλά και με κοινότητες που θέλουν ν’αναπτυχθούν ή/και να επιλύσουν προβλήματα. Αυτό το σεμινάριο θα προσφέρει στους/στις επαγγελματίες που πιστεύουν στη δύναμη του θεάτρου ως εργαλείου για κοινωνική αλλαγή, γνώση κι εξάσκηση πάνω σε βασικές τεχνικές του Κοινωνικού Θεάτρου, όπως διαδραστικές και συλλογικές θεατρικές ασκήσεις, αυτοσχεδιασμούς,και τεχνικές από το Θέατρο του Καταπιεσμένου του Βραζιλιάνου Augusto Boal. Στο τελικό στάδιο του σεμιναρίου, ως πρακτική άσκηση, οι συμμετέχοντες/ουσες θα σχεδιάσουν και θα παρουσιάσουν στην ομάδα ένα δικό τους εργαστήριο Κοινωνικού Θεάτρου αναλόγως τον πληθυσμό με τον οποίο δουλεύουν καθημερινά ή τον οποίο θα τους ενδιέφερε να δουλέψουν. Απευθύνεται μόνο σε επαγγελματίες: εκπαιδευτικούς, θεατρολόγους, εμψυχωτές ομάδας, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς.Κόστος: 58 € / μήνα

Εγγραφή: 10 €

Διδασκαλία: Χριστίνα Χατζηνικολάου
19:30 - 21:30

Εργαστήριο Υποκριτικής και αυτοσχεδιασμού.


Στο εργαστήριο αυτό μαθαίνουμε να εκδηλώνουμε μεσα από τα αντικείμενα και τα σκηνικά αυτά που νιώθουμε και θέλουμε από τους άλλους. Εργαζόμαστε πάνω στην έκπληξη που έχουν οι σχέσεις των ανθρώπων, μελετώντας μέσα από την διαδικασία της αυτοσχέδιας ιστορίας που φτιάχνουμε. Βάζουμε συνθήκες, βάζουμε εμπόδια και αναζητούμε την κάθαρση από την σκηνική ένταση των χαρακτήρων.Κόστος : 48€ / Μήνα

Εγγραφή στο εργαστήρι : 10€

Διδασκαλία : ΄Ολγα Τζώρτζ
κάθε Πέμπτη ( έναρξη 7/2 )


18:00 - 20:00


«Άκου Ανθρωπάκο»: Θεατρικό πειραματικό project


Ένα έργο- τομή του 20ου αιώνα, το «Άκου Ανθρωπάκο» του Αυστριακού ψυχαναλυτή Βίλχελμ Ράιχ, γίνεται ο κεντρικός άξονας γύρω από τον οποίο η θεατρική ομάδα θα διερευνήσει τις ένοιες της ελευθερίας, της ατομικής και κοινωνικής ευθύνης και του φασισμού. Μέσα από μελέτη του κειμένου, έρευνα, συζητήσεις και θεατρικές ασκήσεις τα μέλη της ομάδας θ’ ανασύρουν και θα εκφράσουν τις δικές τους αλήθειες για τον «ανθρωπάκο» που κρύβουμε όλοι μέσα μας, με στόχο να δημιουργηθεί ένα πεδίο συνδιαλλαγής, πειραματισμού και δημιουργίας, που θα οδηγήσει σε ομαδική performance. Απευθύνεται σε επαγγελματίες κι ερασιτέχνες του θεάτρου, σε καλλιτέχνες όλων των πεδίων και σε μελετητές της ανθρώπινης ύπαρξης που δεν φοβούνται τον πειραματισμό.Κόστος : 48€/μήνα

Εγγραφή στο εργαστήρι : 10€

Διδασκαλία : Χριστίνα Χατζηνικολάου

Βιογραφικά


ΟΛΓΑ ΤΖΩΡΤΖ


alt


Σπούδασε Δραματικές Τέχνες (acting) στην American Academy of Dramatic Arts της Νέας Υόρκης, Ορθοφωνία σύστημα IPA με την Sousan Finch και την Pamela Prather στην Νέα Υόρκη, Kλασικό και Μοντέρνο Χορό στο American College of Greece και Κινησιολογία και Μιμική στο Atelier de Movement της Monika Pagneux και του Phillippe Gaulier στο Παρίσι.
Σπούδασε επίσης, Προπονητική στην Βασιλική Ακαδημία Αντισφαίρισης στο Μπάντμιν της Κορνουόλις με υποτροφία της Βασιλικής Ακαδημίας Αντισφαίρισης, στο Natural Health Science Νευρογλωσσικό Προγραμματισμό NLP Life Coaching. Εκπαιδεύτηκε με τον Anthony Robbins σε συνεργασία με την Ακαδημία Αυτοβελτίωσης στη Ζυρίχη, τον Mike George σε συνεργασία με το BK World Spiritual University και εργάστηκε ως συντονίστρια ομάδων επίτευξης στόχων και έκφρασης μέσα από την κίνηση και τον λόγο. Έχει ολοκληρώσει εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Stanford University που αφορούν την Επικοινωνία και το Δημιουργικό πλαίσιο ανάπτυξης της σκέψης και της πράξης.
Συνεργάζεται με το τμήμα σπουδών του Πανεπιστημίου Erasmus του Βελγίου για σεμινάρια που αφορούν την Δραματική Πλευρά του Μουσικού και το Σκηνικό Άγχος, και είναι μέλος του The Volterra Project στην Ιταλία για την χρονιά του 2017. Είναι εξωτερικός συνεργάτης του σκηνοθέτη Christopher Bailey και το Geneva Drama English Society στην Γενεύη.
Είναι καθηγήτρια στο ΘΕΑΤΡΟ ΤΩΝ ΑΛΛΑΓΩΝ από το 2006 για εργαστήρια "Υποκριτικής τεχνικής Meisner" και "Υποκριτική στην Κάμερα". Διδάσκει Υποκριτική την τεχνική του Sanford Meisner για την θεατρική σκηνή και την κάμερα. Παραδίδει ONLINE εργαστήρια Συγγραφής Θεατρικού Έργου και Σεναρίου καθώς επίσης και Μονολόγων.
Έχει εργαστεί ως ηθοποιός, σκηνοθέτης και παραγωγός στην Ελλάδα, Δανία, Γερμανία και ΗΠΑ. Σημαντικές είναι οι συνεργασίες με το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού της Νέας Υόρκης, Orkenfortet Oben Teater της Δανίας, την Freshly Squeezed Orange Juice Theatre Company του Ισραήλ, το Shetler Studios της Νέας Υόρκης και τον Wesley Brown, την Pamela Scott και το Dramatists Guild της Νέας Υόρκης, την Jannis Powell, την Tamar Kummel, το Theatron Inc., την Aaron Concert Artists, την διαφημιστική εταιρεία BBDO και τα τηλεοπτικά κανάλια ANT1 και MEGA. Έχει συνεργαστεί επίσης, ως σκηνοθέτης για τις μεταγλωττίσεις κινούμενων σχεδίων για τον ANT1.
Ως καθηγήτρια Υποκριτικής, συνεργάστηκε με την Δραματική Σχολή "Διομήδης Φωτιάδης", τα Εκπαιδευτήρια Ζηρίδη και το Zed Club, την θεατρική ομάδα του Δήμου Ναυπλίου και ήταν λέκτορας καθηγητής για την Υποκριτική, την Ανάπτυξη Ρόλων και την Συγγραφή Σεναρίου στο SAE Athens Institute στο τμήμα σπουδών 3D Animation and FX.
Έχει σκηνοθετήσει "Ηλέκτρα", Τρωάδες", "Ποιος Ανακάλυψε την Αμερική", "Πίτσαμαν", "Όχι Πείτε μου", "Redial", "Η Σημασία να Είναι Κανείς Ειλικρινής" κτλ
Έχει λάβει υποτροφίες Fulbright και την American Academy Scholarship.ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ

alt
Η Χριστίνα Χατζηνικολάου είναι θεατρολόγος, κι εμψυχώτρια κοινωνικού θεάτρου. Πραγματοποίησε Θεατρικές Σπουδές στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ειδικεύτηκε στο Θέατρο για Ανάπτυξη με Μεταπτυχιακές Σπουδές στο University of Winchester, U.K.

Έχει συνεργαστεί με δημόσιους, ιδιωτικούς φορείς και μη κυβερνητικές οργανώσεις για την πραγματοποίηση εκπαιδευτικών θεατρικών προγραμμάτων για παιδιά, εφήβους κι ενήλικες, καθώς και για την οργάνωση και υλοποίηση ερευνητικών προγραμμάτων και παρεμβάσεων μέσω του θεάτρου για κοινωνικά ευάλωτες ομάδες, όπως κρατούμενους-ες, παιδιά Ρομά και νέους πρόσφυγες.

Από το 2007 έως το 2009 δημιούργησε στο κέντρο της Αθήνας τον καλλιτεχνικό Πολυχώρο “Spring People”, ο οποίος διοργάνωνε εκπαιδευτικά καλλιτεχνικά σεμινάρια για ενήλικες και παιδιά, θεατρικές παραστάσεις, εκδηλώσεις, και φιλοξενούσε καλλιτεχνικές ομάδες από όλη την Ελλάδα.

Από το 2012 έως σήμερα είναι η εκπαιδεύτρια- σκηνοθέτης της Θεατρικής Ομάδας των υπαλλήλων του ΟΑΕΔ Αττικής, κι έχει ανεβάσει μαζί τους 5 παραστάσεις σε θέατρα της Αθήνας.

Από το 2014 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και υλοποιήσει βιωματικά προγράμματα για ανήλικους πρόσφυγες, σε συνεργασία με φορείς όπως το Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού, το Βρετανικό Συμβούλιο, η New Wrinkle.


ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΠΥΞΙΔΑ

Σαρρή & Ρήγα Παλαμήδου 3 Ψυρρή - Αθήνα

210 3225526