ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

Κινησιολογίας και ελεύθερης έκφρασης

”ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΞΩ”

Όπως υπάρχει η εκφορά του λόγου, έτσι υπάρχει και η έκφραση του σώματος.

Το σώμα μας μιλάει, έχει τη δική του γλώσσα, τη γλώσσα του σώματος.

Κάθε τι που έχουμε νιώσει, βιώσει ή χρησιμοποιήσει έχει καταγραφεί στην σωματική μας μνήμη. Η μνήμη αυτή υπάρχει καταγεγραμμένη σε κάθε κύτταρό μας.

Τις μνήμες αυτές τις χρησιμοποιούμε κάθε δευτερόλεπτο, απλά δεν έχει χρειαστεί ως τώρα να δώσουμε περισσότερη βάση στην σημαντικότητά τους.

Με την χαλάρωση και τη απελευθέρωση της σωματικής μας έκφρασης προετοιμάζουμε το σώμα για ενδεχόμενες ζητούμενες δράσεις.

Έχουμε τη δυνατότητα όμως να δουλέψουμε και με την αξιοποίηση των σωματικών μας δεξιοτήτων. Όλων αυτών που χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας. Όλες οι θέσεις, στάσεις και ευκολίες μας αποτελούν την αρχική μας κινησιολογική βάση. Ο τρόπος που περπατάμε, που κινούμαστε, που χορεύουμε είναι μοναδικά, αυθεντικά και δικά μας εφόδια. Με όλο αυτό το υλικό για αρχή και σε συνδυασμό με γνώσεις κινησιολογίας, βασικές τεχνικές σύγχρονου χορού και σωματικού θεάτρου διαμορφώνεται ένας καμβάς έτοιμος να χρησιμοποιηθεί σε κάθε συνθήκη.

Ένα σεμινάριο που μπορεί να μας βοηθήσει να αγαπήσουμε περισσότερο τις συνήθειες μας, να εξελίξουμε τις νόρμες μας και να ανακαλύψουμε το πλήθος των δυνατοτήτων μας.

Μέσω των ασκήσεων που θα δουλευτούν θα βελτιώσουμε την στάση του σώματός μας και την χρήση γενικά του κορμιού μας στην καθημερινότητά μας.

Μία εμπειρία σύνδεσης με το βαθύτερο και ουσιαστικότερο εγώ μας.

Μία διαδικασία παρατήρησης των εξωτερικών ερεθισμάτων που μας δίνονται από τις σχέσεις μας και την τριβή μας με άλλα σώματα.

Μία εξελικτική πορεία που θα ξεκινήσει από το εγώ και θα φτάσει στο εμείς μέσα από μία ψυχαγωγική ομαδική διαδικασία.

Για την συμμετοχή στο σεμινάριο αυτό δεν απαιτείται καμία προηγούμενη εμπειρία με τις παραστατικές τέχνες, ούτε κάποια ιδιαίτερα καλή φυσική κατάσταση. Απαραίτητα συστατικά είναι η όρεξη και η διάθεση για εξερεύνηση. Το υλικό που θα δοθεί αποτελεί όμως ένα σημαντικό υλικό βοήθειας και εξέλιξης για όσους ασχολούνται με το θέατρο, το χορό και τη performance.

Διδασκαλία: Μαρία Στεφανίδου

Η Μαρία Στεφανίδου σπούδασε υποκριτική στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή «Σύγχρονο Θέατρο Βασίλης Διαμαντόπουλος». Έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια με καταξιωμένους
καλλιτέχνες και πέραν της υποκριτικής δραστηριοποιείται στον χώρο της performance και της εμψύχωσης.
Βραβεύτηκε το 2018 από την Unesco Πειραιώς και Νήσων για την προσφορά της στην τέχνη με την παράσταση Βέντλα “Το ξύπνημα της άνοιξης” όπου είχε αναλάβει την κινησιολογία της παράστασης σε σκηνοθεσία Αντώνη Morgan Κωνστανρουδάκη στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Μερικές από τις συμμετοχές της σε παραστάσεις ως ηθοποιός και χορεύτρια είναι Holy Father σε σκηνοθεσία Antonia Economo Σύγχρονο Θέατρο, Νέγρικη ποίηση σε ρυθμούς τζαζ σε σκηνοθεσία Σπύρου Δομαζάκη Pocket Festival Εκδόσεις Γαβριηλίδη, Αντεροβγάλτης επεισόδιο 3 «Αυτός που μπορεί είναι ο επιθεωρητής» σε σκηνοθεσία Γιώργου Σίμωνα Θέατρο Rabbithole, Γυναίκα Βόμβα σε σκηνοθεσία Αλέξη Αλάτση Θέατρο της οδού Κεφαλληνίας Β σκηνή.
Δικές της performance είναι το Ερροϊκό και το Sensual Lumina είναι Μηχανή.

Έχει πρωταγωνιστήσει στον κινηματογράφο στην ταινία Zenaida σε σκηνοθεσία Αλέξη Τσάφα και Γιάννη Φώτου και έχει πάρει μέρος με βασικό ρόλο στην ταινία Στην ηλικία μου ακόμα κρύβομαι για να καπνίσω σε σκηνοθεσία Raihana Obermeyer και στην ταινία μικρού μήκους Icon σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνας Παπαδοπούλου. Κάποια από τα σεμινάρια που έχει παραδώσει είναι το Η μικροκίνηση στο 4ο Nail Workshop, 2nd Piraias Film Festival 2018, Η μικροκίνηση ως βασικό μέσο έκφρασης, Η έκφραση του σώματος.

Ημέρες διεξαγωγής: 26-27/1/2019

Ωρες: Σάββατο 26/1 16:00 – 20:00

Κυριακή 27/1 12:00 – 16:00

Κόστος σεμιναρίου: #48 ευρώ

38 ευρώ για κατόχους κάρτας ανεργίας

και μόνιμους μαθητές του χώρου.

Περιορισμένες Θέσεις…

(Απαιτείται κράτηση και κατωχύρωση της θέσης σας με κατάθεση 30% εώς και 20/1)

Θεατρικό Εργαστήρι Πυξίδα

Σαρρή&Ρήγα Παλαμήδου 3

Ψυρρή-Αθήνα

Πληροφορίες/Εγγραφές:2103225526